Hoe fiets jij MONO?

Uitreiking hoofdprijs (fiets) Zeeuwse campagne actie MONO

Op woensdag 8 december heeft Harry van der Maas, gedeputeerde verkeersveiligheid en voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (het ROVZ) de winnaar van de hoofdprijs uit de Zeeuwse campagne actie Hoe fiets jij MONO? ontvangen op het Provinciehuis. De winnaar heeft hierbij de hoofdprijs (mooie nieuwe fiets) ontvangen uit handen van de gedeputeerde. Haar ouders waren ook bij deze uitreiking aanwezig en kregen een tasje met verkeersveiligheidsmateriaal.

Hoe fiets jij MONO?

De campagne actie Hoe fiets jij MONO? is door het ROVZ tijdens haar Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid op 22 september gestart en liep tot 22 november. Leerlingen werden op diverse manieren bereikt om deel te nemen aan deze actie: via social media snapchat en instagram en via de actie op de deelnemende scholen waar ook de photobox in MONO stijl werd neergezet. Hierbij was het mogelijk om alleen of samen een foto te nemen en die via social media te verspreiden. Via een MONO QR code werd er deelgenomen aan deze actie: op de website van de Provincie Zeeland vulden leerlingen uit het middelbaar onderwijs de MONO belofte in en gaven aan hoe zij MONO fietsen.

Resultaten deelname actie

Bij het invullen van de MONO belofte gaf 55% aan om de smartphone in de tas op te bergen voor vertrek, 35% stopt de telefoon in de broekzak en 10% gebruikt de MONO app/zet smartphone op stil.

Leerlingen maakten kans op een 1ste prijs (Cortina fiets), 2de prijs fitbits en 3de prijs sportieve Decathlonbonnen. Alle prijswinnaars ontvangen vanaf 8 december de prijs via de post, de winnaar hoofdprijs kreeg deze vandaag uitgereikt op het Provinciehuis, Abdij 6 in Middelburg.