Hoe fiets jij MONO?

Kick off Zeeuwse MONO campagne actie

Op woensdag 22 september werd op het Goese Lyceum het startsein gegeven voor de campagne actie ‘Hoe fiets jij MONO?’ van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (het ROVZ). Tussen 12:00-13:00 uur verzorgde gedeputeerde verkeersveiligheid en voorzitter van het ROVZ, Harry van der Maas, de kick off voor deze campagne actie.

 

Actie via social media en inzet MONO photobox op diverse scholen 

Veilig aankomen op je bestemming. Zonder afleiding van je smartphone van huis naar school en terug. Dat is wat het ROVZ in samenwerking met Zeeuwse scholen in het voortgezet onderwijs wil bereiken met de campagne MONO educatie gericht op middelbare scholieren.
 

Drukte bij de MONO photobox actie Hoe fiets jij MONO
 
Interview Omroep Zeeland met smartphone fietsende scholieren
 

Leerlingen krijgen in de les een korte introductie over fietsen zonder afleiding en kunnen in een speciaal voor deze actie MONO stijl ingerichte photobox een MONO foto maken die direct wordt geprint. Naast de Photobox hangen er posters en raamstickers door de school met QR-code. Door het scannen van de QR-code komen de leerlingen bij deze online win-actie terecht.

 
Actieposter met QR code
 
Harry in de klas op het Goese Lyceum bij MONO actie

Door antwoord te geven op de vraag ‘Hoe zorg jij ervoor dat je MONO fietst’ maken de leerlingen kans op een nieuwe fiets, een fitbit of een Decathlon-bon. Deze MONO educatie actie loopt van 22 september – 22 november. Via social media krijgen Zeeuwse scholieren van 12 t/m 18 jaar uit Zeeland via snapchat, instagram of Facebook deze actie voorgeschoteld voor deelname aan deze actie. Ook hangen de posters in reguliere reclameframes in de Zeeuwse bioscopen en verder ook in de gebouwen van deelnemende scholen. 

Deze actie maakt onderdeel uit van de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. September staat in het teken van een verkeersveilig Zeeland met volop aandacht voor diverse acties op dit gebied.