In gesprek over MONO in Kapelle

Op maandagochtend 28 september 2020 is de ANWB samen het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) in gesprek gegaan met carpoolers in Kapelle. De wethouder van de gemeente Kapelle, Jon Herselman, woonde de actie ook bij. Deze activiteit is onderdeel van de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid.

 

In gesprek over MONO met de ANWB en het ROVZ en wethouder Herselman

Vroege vogelactie
Deze actie, gehouden tussen 06:00 - 9.30 is bedoeld om te zorgen voor een stukje bewustwording rond verkeersveiligheid onder de verkeersdeelnemers. Het gebruik maken van de smartphone tijdens het rijden zorgt voor gevaarlijke situaties, voor andere weggebruikers en die van jouzelf (en de carpoolers die meerijden). Bovendien is gebruik ervan verboden. De ANWB en het ROVZ dragen graag een steentje bij aan een verkeersveiliger Zeeland door in gesprek te gaan over MONO rijden en de smartphone MONO in te stellen en delen hierbij een gratis kop koffie uit (duurzame MONO koffiebeker). Ook werden er flyers en MONO sleutelhangers uitgedeeld aan de carpoolers. Deze actie is coronaproof ingericht. 
 

 
ANWB - ROVZ houden MONO actie op de carpoolplek in Kapelle

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. Voor meer informatie: Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid 2020 | rovz.nl