Gedeputeerde bezoekt basisschool de Cypressenhof

 

Leerlingen Cypressenhof en gedeputeerde verkeersveiligheid brengen samen campagneboodschap aan

Donderdagochtend 4 juni 2020 heeft gedeputeerde Harry van der Maas namens het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland) basisschool Cypressenhof in Middelburg bezocht. Met dit moment is extra aandacht besteed aan de sociale campagne ‘Verantwoord naar school’.

Coronamaatregelen

Zolang de coronamaatregelen gelden, zoals het houden van de 1,5 meter afstand (ook onderweg), is het belangrijk dat ook basisscholen hier extra aandacht aan besteden bij de in- en uitgangen van de scholen. Hierdoor worden de ouders bij het brengen en halen hieraan herinnerd.

Zowel basisschool Cypressenhof in Middelburg als het ROVZ onderstrepen het belang van deze sociale campagne actie en leveren hun bijdrage door op 4 juni de campagneboodschappen aan te brengen: Houd 1,5 meter afstand, ook onderweg’  en of ‘Geef elkaar de ruimte, ook onderweg’. Dit wordt gedaan door gedeputeerde Harry van der Maas samen met leerlingen uit de Kinderraad.

Het ROVZ heeft op verzoek van de Rijksoverheid (net als de andere ROV’s en Provincies) materialen (posters en mallen met campagne-uitingen) uit deze sociale campagne verspreid onder de Zeeuwse basisscholen. Ook zal het ROVZ komende week het voortgezet onderwijs voorzien van campagneposters voor het ophangen bij de in-en uitgangen van de schoolgebouwen.