Fietsverlichtingscampagne van start in oktober

Fietsverlichtingscampagne van start!

In de maand oktober 2019 gaat de Zeeuwse Fietsverlichtingscampagne van start. Fietsers krijgen informatie over nut & noodzaak rond fietsverlichting en worden gestimuleerd om hun fietslampjes te controleren en te gebruiken.

Meestal zijn fietsers zich er wel van bewust dat verlichting op de fiets móet maar hebben zij nog niet hun verlichting gecheckt. Werkt deze wel? Is het lampje aan vervanging toe of zijn de batterijen leeg? Of nog sterker: is de verlichting kapot bijvoorbeeld door stalling of is deze gestolen!

Risico

Wanneer je niet zichtbaar bent als verkeersdeelnemer kan jij hierdoor jouwzelf en anderen in gevaar brengen. We weten allemaal dat ongelukken in een klein hoekje zitten. En als fietser ben je een kwetsbare verkeersdeelnemer. Dus check je fietsverlichting en ‘Val op!’ Zo zie jij zelf goed waar je fietst en val je beter op voor andere weggebruikers.

Maak uw eigen ‘Ik val op!’ poster of banner

Wilt u als bedrijf, gemeente of school een ‘Ik val op!’ poster personaliseren en uw medewerkers of leerlingen stimuleren om fietsverlichting te gebruiken? Of zelf gepersonaliseerde posters of banners maken voor uw website of nieuwsbrief? Kijk voor meer informatie op: https://materiaal.ikvalop.nl/