Eerste Zeeuwse remwegdemodag in Middelburg

Het ROVZ heeft deze dag samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Gemeente Middelburg georganiseerd bij Sportpark Veerse Poort. De groepen 7 en 8 van de basisscholen Het Talent, De Aventurijn, Wilgenhof, Acaciahof en Herman Faukeliusschool namen hieraan deel.

Snelheid schatten
Een medewerker van VVN demonstreerde op Sportpark Veerse Poort hoe lang de remweg van een auto is bij 50 km/uur én bij 30 km/uur. Leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders zagen op die manier in dat te hard rijden in een woonwijk levensgevaarlijk is. Ook leerden de kinderen afstand en snelheid schatten en ze kregen uitleg over de reactietijd voor het remmen en de stopafstand. Met een lesbrief kunnen docenten in de klas nog een keer bespreken wat de leerlingen gezien en geleerd hebben.

Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid
Een paar km/uur te hard rijden lijkt onschuldig, maar vergroot de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk. In woonwijken is het een vaak gemeld probleem. Mede daarom is het onderwerp ‘snelheid’ een speerpunt van het ROVZ. De remwegdemodag is onderdeel van de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. Alle activiteiten tijdens deze maand zijn te vinden op www.rovz.nl.