E-bike training Het Nieuwe Fietsen in Sint Annaland

E-bike training ‘het Nieuwe Fietsen’ in Sint-Annaland

Op dinsdag 24 september 2019 heeft Veilig Verkeer Nederland ’s middags een E-bike training verzorgd in Sint-Annaland in opdracht van het ROVZ. Onder leiding van een fietscoach hebben de deelnemers informatie gekregen rond veilig gebruik van de E-bike.

Het Nieuwe Fietsen

Het Nieuwe Fietsen is een nieuwe vorm van training (theorie) voor senioren die door VVN wordt verzorg. Zij heeft bijeenkomsten ontwikkeld die er totaal anders uitzien dan de traditionele fietscursussen. Een positieve, gezellige bijeenkomst waar over fietsen wordt gepraat en waar gasten, tips en trucs van elkaar en van VVN krijgen.

Doel van de E-bike training

Tijdens een 2,5 uur durende bijeenkomst wordt naast het vergroten van kennis over de E-bike voor 65-plussers ook het onderwerp diversiteit van voertuigen op het fietspad besproken. Ook het omgaan met medeweggebruikers en aandacht voor vitaliteit komen aan de orde.

Deze bijeenkomst duurt 2,5 uur inclusief pauze en vindt plaats in een informele sfeer. Aan de hand van foto’s, stellingen, feiten en filmpjes worden deelnemers aan het denken gezet en worden de onderwerpen besproken onder leiding van de fietscoach.

Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid

Ook deze activiteit vindt plaats in het kader van de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. Voor een overzicht van de activiteiten, neem een kijkje op onze website www.rovz.nl.

Voor info over het programma het Nieuwe Fietsen, check website VVN: https://vvn.nl/thuis/senioren-in-het-verkeer/het-nieuwe-fietsen