Derde editie 100% verkeersveilig event

 

Bovenbouwleerlingen uit gemeente Borsele genieten van het educatie-event
 

Op donderdag 17 september 2020 heeft gedeputeerde en voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) Harry van der Maas de 3de editie van het 100% Verkeersveilig Event geopend. Deze hele dag stond in het teken van verkeerseducatie. Dit jaar was het de beurt aan basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 uit de gemeente Borsele om aan dit evenement deel te nemen. Ook aanwezig tijdens deze dag was wethouder Verkeer en Vervoer gemeente Borsele, Arno Witkam.

 


Extra aandacht voor het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel

De Provincie Zeeland heeft de maand september twee jaar geleden uitgeroepen tot ‘de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid’. In het verlengde hiervan worden een aantal activiteiten georganiseerd, waaronder het ‘100% Verkeersveilig Event’. Doel van deze dag is het bewustzijn rondom verkeersveiligheid onder bovenbouwleerlingen van de basisschool te vergroten. Daarnaast wil het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland tijdens dit event het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel extra onder de aandacht brengen bij de docenten.

Wethouder Witkam en gedeputeerde Van der Maas bij de remwegdemo
Dez Maarsen stunt met zijn BMX tijdens het event

 

Programma

Tijdens het event gaan de leerlingen zelf actief en praktijkgericht aan de slag met verkeersveiligheid. Het was weer een leuke, maar vooral ook leerzame dag. Op het programma onder andere een remtest, een verkeersquiz (basisschool de Reiger heeft tijdens het ochtenddeel deze quiz gewonnen, in de middag was de Don Bosco-school de gelukkige) en een rechtszaak over fietsgedrag. In verband met Corona heeft de organisatie speciale maatregelen genomen en protocollen opgesteld om alles in goede banen te leiden.

remwegdemo met VVN
fietsvaardigheidstraining tijdens het event
Winnaar ochtend basisschoolleerlingen van De Reiger Heinkenszand