De Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid is van start gegaan

 

Het  Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ), Provincie en partners van het ROVZ organiseren samen in september de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. De verschillende activiteiten die deze maand aan bod komen hebben als doel meer aandacht te vragen voor dit onderwerp. 100% verkeersveilig, daar gaan we voor.
 

Start van deze Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid
Gedeputeerde Harry van der Maas trapt op maandag de Maand van de Verkeersveiligheid af in het radioprogramma de Zeeuwse Kamer. Tussen 12.30 en 13.00 uur gaat hij in gesprek met een ambulancechauffeur.
Diezelfde dag start ook de MONO campagne voor het najaar. Hierbij worden meerdere scholen voorzien van een krijtuiting en vraagt het ROVZ aandacht voor rijden zonder afleiding door de smartphone.

Activiteiten in de maand september
Na deze start vinden er nog veel meer activiteiten plaats: onder andere een training Auto te Water op 6 september, remwegdemo op 10 september en Verkeersweek op het Zwin College vanaf 9 september.

Zeeland 100% Verkeersveilig uitzendingen
In samenwerking met Omroep Zeeland wordt er van 4 september tot en met 2 oktober op de woensdagen dieper ingegaan op de diverse aspecten van het thema verkeersveiligheid.  In het programma komen verkeerscontroles, remwegdemo, educatieve aanpak door het Verkeerslab voor jongeren, E-bike training voor ouderen, een reactiesnelheidstest en tenslotte campertraining aan bod.
Verder is er in september online een wekelijkse verkeersquiz van het ROVZ op de website van Omroep Zeeland en op de radio (op woensdag tussen 9.00 uur en 12 uur).  

Het hele overzicht met activiteiten staat in deze kalender