Dare2Drive samenwerking Dek-ROVZ

Deelbericht-verkeersveiligheid in de media

De Bevelander en PZC, artikel 12 februari 2021

Het ROVZ deelt de volgende berichten van De Bevelander en de PZC naar aanleiding van de nieuwe samenwerking met rijschool Dek. De activiteit Dare2Drive wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het ROVZ (verkeersveiligheidsactiviteit).

Nieuwe rijvaardigheidstraining Dare2Drive

 

Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwe rijvaardigheidstraining Dare2Drive. Dit is een rijvaardigheidstraining die is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar oud. Het doel van deze training is om jongeren bewust te maken van de gevaren op de weg.

In het programma komt onder andere bewustwording van de gevolgen van het gebruik van alcohol en drugs, remproeven op zowel glad als stroef wegdek en een stukje rijden in een vrachtauto aan bod.

De organisatie van Dare2Drive wil samen met ROVZ hiermee de verkeersveiligheid onder jongeren verhogen. Het is namelijk bewezen dat na het volgen van de Dare2Drive training de verkeersongevallen onder jongeren uit de genoemde doelgroep met 25% afnemen.

Daarom krijgt het programma over geheel 2021 (I.v.m. de huidige lock-down gaat het later online dan gepland) een subsidie van Provincie Zeeland voor 200 jongeren. Dit betekent dat de eigen kosten per deelnemer maar €49,- zijn, daarnaast krijg je wanneer je het programma hebt gevolgd 2 kortingstredes op je autoverzekering bij Univé waardoor je de investering in deze training al direct hebt terug verdient!

Het programma duurt 3 uur en er wordt gewerkt in kleine groepjes zodat de instructeurs jouw persoonlijk aandacht kunnen geven! Kortom een leuk maar vooral erg leerzaam programma. Wil je meer informatie? Of wil je je aanmelden? Ga naar: www.dare2drive.nl. De locatie waar het plaatsvindt is bij Dek Opleidingen Goes. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Zeeland. Partners: Dek Opleidingen, ROVZ en Univé.

--

Deelbericht PZC 12 februari 2021

Ook zo geschrokken van de sneeuw? Voetballer Yassine Azzagari leert hoe je moet omgaan met gladheid

We zijn het niet meer gewend. Rijden door de sneeuw. En hoewel de meeste wegen inmiddels schoon zijn, is het in sommige polders nog glibberen en glijden. Maar hoe voorkom je zo’n glijpartij eigenlijk. Rij-instructeur Erik Berrevoets van rijopleider Dek in Goes en NAC-voetballer Yassine Azzagari zoeken het samen uit. 

 

Rijden in de sneeuw is voor de Goesenaar compleet nieuw. Reden dat rij-instructeur Erik Berrevoets de NAC- middenvelder donderdag uitnodigde op de testbaan van Dek in Goes. Om daar, op een veilige manier, te ervaren hoe het om op een besneeuwde ondergrond een noodstop te maken. ,,Kom maar eens aanrijden met 35 kilometer per uur. En trap dan keihard op je rem als ik het teken geef.”

Ook zo geschrokken van de sneeuw? Voetballer Yassine Azzagari leert hoe je moet omgaan met gladheid | Zeeuws nieuws | pzc.nl