Cursus Wegkapitein in Middelburg

Op zaterdag 20 oktober 2018 heeft de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) de cursus Wegkapitein gegeven aan Toerclub Middelburg. Het ROVZ heeft deze dag geregeld zodat acht leden van deze club een dagje training kregen.

 

Veiligheid groep fietsers

Wanneer er sprake is van een groep groter dan 4 personen dan is het doel van het NTFU om als wegkapitein te zorgen voor de veiligheid van de groep. Deze organisatie vindt het belangrijk dat de verkeersregels en gedragsregels van de fietsvereniging worden opgevolgd. Wanneer dit niet wordt gedaan, worden leden hierop aangesproken. Verder is het de bedoeling dat de wegkapitein routes uitzet en let op de snelheid van de groep fietsers. Eerder dit jaar heeft het NTFU de cursus Wegkapitein verzorgd bij Tourclub Kloosterzande (eveneens bekostigd door het ROVZ).

Leden TC Middelburg tijdens de cursus Wegkapiteins
Leden TC Kloosterzande tijdens cursus Wegkapiteins

Het ROVZ ondersteunt deze activiteit graag aangezien dit past binnen haar doelstellingen en verkeersveiligheidsbeleid rond speerpunt Fiets. Vanaf 2019 biedt het ROVZ voor maximaal 5 toerclubs een dagje training aan waarvoor zij het NTFU op eigen kosten inschakelt.

Is jouw toerclub aangesloten bij het NTFU en wil jij meer weten over deze cursus Wegkapitein of de cursus zelf aanvragen voor jouw toerclub? Kijk voor meer informatie op www.ntfu.nl. Cursus inplannen? Neem dan contact op met Geert lantink via opleidingen@ntfu.nl  of 0318-581300. Hij regelt een docent om deze cursus te geven aan minimaal 8 deelnemers op jouw locatie.