Calvijncollege Tholen gaat MONO

Maandag 2 september 2019 heeft gedeputeerde Harry van der Maas samen met wethouder Jan Harmsen van gemeente Tholen het startsein voor de MONO-campagne, ‘ongestoord onderweg’, in Zeeland gegeven.


MONO-campagne
Vandaag, 2 september, is de MONO-campagne weer van start gegaan. Vanuit het ROVZ en verschillende gemeenten wordt er extra aandacht gevraagd voor de MONO-campagne door een wedstrijd op het Zeeuwse voortgezet onderwijs scholen uit te zetten om een communicatiemiddel te ontwerpen voor MONO. Daarnaast wordt de 3D Afleiding Bike in op 3 VO-scholen ingezet. Van 2 t/m 6 september worden er zo’n 40 uitingen geplaatst op Zeeuwse VO-scholen samen met de betreffende wethouders.

3D fiets Calvijcollege Tholen
Aanbrengen krijtuitingen op Calvijncollege Tholen

De aftrap van de campagne was bij het Calvijn College op Tholen, Zoekweg 3. Van 14.00 tot 15.00 uur vestigden de bestuurders samen de aandacht op het belang van MONO rijden, focussen op één ding tegelijk zonder afgeleid te worden door de smartphone.

Naast het plaatsen van een professionele krijtuiting bij de uitgang/fietsstalling van de school, is er ook een kijkje genomen bij de 3D Afleiding Bike. De mogelijkheid bestond om zelf ook deze fiets uit te proberen.
 

3D afeliding fiets Calvijncollege