Bob-zomercampagne

De zomer is aangebroken en met het mooie weer lopen de terrasjes weer vol. Want een drankje op een zonnig terras is natuurlijk heerlijk... maar als er nog gereden moet worden dan regel je eerst een Bob. Dat is de boodschap van de Bob campagne tijdens de zomermaanden. Rijden onder invloed tegengaan. Dit is van groot belang, want bij 25% van de verkeersongevallen met ernstige slachtoffers is drank in het spel.

De BOB-zomercampagne is gericht op plaatsen en momenten, waar mensen alcohol drinken. Bijvoorbeeld in de horeca, bij evenementen, bij familie en vrienden of op het strand. Maak altijd een BOB-afspraak; liefst vóór het uitje, maar in ieder geval voordat er alcohol wordt geschonken. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) ondersteunt deze campagne. De campagne loopt van juli t/m september.

Alcohol en verkeer gaan niet samen
Alcohol zorgt ervoor dat je slechter ziet. Rood licht wordt minder duidelijk en het blikveld wordt kleiner (tunnelzicht). Je gaat ook trager reageren. Door alcohol denk je vaak dat je alles perfect onder controle hebt, terwijl dat in werkelijkheid juist niet zo is. In het verkeer zijn dat soort beperkingen levensgevaarlijk.

Alcoholcontroles
Het hele jaar door controleert politie op alcoholgebruik in het verkeer. Het is één van de speerpunten van het Verkeershandhavingsteam van politie Zeeland.