Bob-wintercampagne 'Ben je Bob, zeg het hardop!

De winterdagen zijn alweer aangebroken en de feestdagen staan voor de deur. Veel mensen gaan in deze periode op bezoek bij vrienden, familie of restaurant, café e.d. Ben je met de auto en rij jij terug? Zeg dan gelijk dat jij Bob bent. Wel zo makkelijk en duidelijk voor iedereen! En van groot belang, want bij 25% van de verkeersongevallen met ernstige slachtoffers is drank in het spel.

 

De landelijke Bob-wintercampagne liep van half december 2016 t/m half maart 2017, gericht op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol door automobilisten. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) ondersteunt deze campagne. Doel is het stimuleren van automobilisten om op een zo vroeg mogelijk moment aan hun directe omgeving kenbaar te maken dat ze Bob zijn. Hiermee is het makkelijker de Bob-rol te nemen en deze consequent na te leven.

Alcohol en verkeer gaan niet samen

Alcohol zorgt ervoor dat je slechter ziet. Rood licht wordt minder duidelijk en het blikveld wordt kleiner (tunnelzicht). Je gaat ook trager reageren. Door alcohol denk je vaak dat je alles perfect onder controle hebt, terwijl dat in werkelijkheid juist niet zo is. In het verkeer zijn dat soort beperkingen levensgevaarlijk.

Alcoholcontroles

Het hele jaar door controleert politie op alcoholgebruik in het verkeer. Het is één van de speerpunten van het Verkeershandhavingsteam van politie Zeeland.