Bisschop Ernstschool prijswinnaar ‘Onze school gaat voor MONO’

Op dinsdagmiddag 4 juni 2019 heeft gedeputeerde Harry van der Maas namens het ROVZ een verkeersveiligheidsprijs uitgereikt aan de winnaar van de MONO-actie in het basisonderwijs.
De Bisschop Ernstschool uit Goes werd in het zonnetje gezet vanwege de inspanningen van de school om MONO-rijden te stimuleren.


Gebruik van de smartphone is een grote bron van afleiding in het verkeer en één van de oorzaken van ongelukken. Daarom organiseerde het ROVZ de actie ‘Onze school gaat voor MONO’. Er deden 26 scholen mee.

De actie bestond uit kleurplaten, een sloganwedstrijd en krijttekeningen op het schoolplein. Ook konden leerlingen een sticker verdienen voor op de MONO-verzamelposter op school, als hun ouders de belofte deden om MONO te rijden.
Op de Bisschop Ernstschool beloofde 68% van de ouders om MONO te rijden. De school wint daarom een inzet van het verkeersprogramma Streetwise.
ok de nummers twee (De Regenboog, Nieuwdorp met 59%) en drie (St. Willibrordus, Hulst met 58%) krijgen een prijs. Zij krijgen binnenkort bezoek van een medewerker van het ROVZ.

Gedeputeerde Harry van der Maas is tevreden over de deelname aan de verkeersveiligheidsactie. “We hebben deze actie opgestart om het belang van MONO-rijden tussen de oren te krijgen. Ik vind het een heel positief signaal dat zoveel scholen, ouders en kinderen daadwerkelijk de intentie hebben om MONO te rijden. Dat smaakt naar meer!

Gedeputeerde reikt Waardecheque uit aan Bisschop Ernstschool
Gedeputeerde reikt prijs uit voor de Gouden MONO tip

 

Gedeputeerde reikt oorkonde "Onze school gaat voor MONO" uit