ANWB vraagt toeristen mening over verkeersveiligheid

Eerste verkeersveiligheidsactie ANWB-ROVZ rond toeristen is een succes

Op woensdag 22 juli heeft de ANWB in samenwerking met het ROVZ en in afstemming met de wegbeheerder, haar eerste geplande actie rond verkeersveiligheid ingezet. Doel was om toeristen naar hun mening te vragen over fietsveiligheid, het instellen van hun smartphones om MONO te fietsen en aan de hand van de kaart van Zeeland aan te geven welke fietsroutes favoriet zijn. 

Toeristen geven hun mening over fietsveiligheid Zeeuwse fietsroutes

Eerste locatie fietspad Veersegatdam-Stormvloedkering

Vrijwilligers van de ANWB hebben tussen 10-16:30 toeristen gevraagd om een vragenlijstje in te vullen en te voorzien van hun mening over fietsroutes, gebruik van de E-bike en andere zaken op het gebied van fietsveiligheid. In de ANWB tent lagen MONO sleutelhangers en flyers over MONO fietsen klaar. Ook werden de toeristen voorzien van een heerlijk Zeeuws sapje om vervolgens hun fietstocht weer voort te zetten.

De ANWB zal deze acties telkens evalueren met het ROVZ en de mening van de toeristen (anoniem ingevuld) in kaart brengen.  Bij deze eerste actie gaven toeristen aan dat er bijvoorbeeld onduidelijkheden zijn rond de route aanduidingen en gevaarlijk gedrag van mede-weggebruikers. Opvallend is het veelvuldig aangeven van de fietsroute door het Schotsman gebied die als erg gevaarlijk wordt beschreven. 

ANWB tent verkeersveiligheid