ANWB en ROVZ organiseren Zeeuwse fietsveiligheidsdagen (7 sept op Schouwen)

Op dinsdag 20 juli geeft de ANWB namens het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) de kick off voor de Zeeuwse fietsveiligheidsdagen.

 

Aan locatie de Banjaard gaan vrijwilligers in gesprek met passerende fietsers. Aan de hand van een korte vragenkaart onderzoekt de organisatie uit welke delen van het land de fietsers afkomstig zijn. Zijn het dagjesmensen uit een andere provincie, toeristen uit het buitenland of Zeeuwen.

 

amenwerking ANWB-ROVZ

Met deze actie vragen de ANWB en het ROVZ aandacht voor fietsveiligheid op de Zeeuwse fietspaden. Met een kaart van Zeeland wordt gevraagd aan de fietsers om hun favoriete en veilige fietsroute aan te geven. Aan de hand van een viertal fietsveiligheidsdagen in de zomerperiode, krijgen de organisaties een beeld van de Zeeuwse fietsveiligheid: welke fietsroutes zijn goed begaanbaar en favoriet, zijn er deze zomer veelal toeristen van verderop uit het land of meer Zeeuwen die vakantie vieren in eigen provincie. Verder is er aandacht voor de MONO campagne, fietsers krijgen advies & tip mee rond rijden zonder smartphonegebruik. Fietsers die gebruik maken van deze tussenstop worden als dank voor hun medewerking verrast met een Zeeuws fruitdrankje.

Wilt u bij aanschuiven bij een Zeeuwse fietsveiligheidsdag op 20 juli (andere data, zie hieronder)? Meld u zich dan vóóraf aan bij het ROVZ, via communicatieadviseur Amanda Flohr, a.flohr@zeeland.nl of stuur een berichtje via 06-2572 6513.

 

Dinsdag 20 juli  Banjaard, aan de voet van de Stormvloedkering   
Dinsdag 10 augustus  Breskens, kustweg Zeeuws Vlaanderen
Dinsdag 3 augustus Westkapelle -Domburg, parkeerterrein eind Baaiweg (of 12 aug.)
Dinsdag 7 september Kust Schouwen,  Fietspad Burg-Haamstede

<*alle data onder voorbehoud weersomstandigheden>

ANWB en ROVZ ondervragen fietsers