Afsluiting Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid

Afsluiting Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid

 

MONO op carpoolplek Kapelle in samenwerking met de ANWB

Deze week sluiten het ROVZ en haar partner organisaties deze speciale verkeersveiligheidsmaand september af met een paar laatste activiteiten. Gisteren 30 september 2019 zijn een aantal teamleden van het ROVZ samen met de ANWB in gesprek gegaan met carpoolers bij Kapelle en hebben zij hen voorzien van koffie of thee en een '100% verkeersveilig' beker. Gesprek was gericht op het MONO rijden (zonder afleiding door de smartphone veilig onderweg).

VOMOL trainingen

Ook op 30 september heeft Cumula haar VOMOL training gegeven (Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer) op locatie bij het bedrijf Harthoorn. Zij deed dit ook op 23 september in opdracht van het ROVZ, ditmaal op het terrein van Kloosterman. Ongeveer 85 scholieren hebben aan deze training deelgenomen.

Openstellen knooppunt Drie Klauwen

Ook valt het openstellen van knooppunt Drie Klauwen in de maand september. Gedeputeerde Harry van der Maas is trots op het werk aan de Sloeweg en laat dit zien in het filmpje dat voor ons is gemaakt in samenwerking met Tractaatweg BV.  Vanaf 30 september is knooppunt Drie Klauwen weer begaanbaar voor verkeer en daarbij is hard gewerkt aan het verkeersveiliger maken van Zeeland. Zie link via Youtube.

Laatste uitzending 'Zeeland 100% verkeersveilig'

Last but not least: woensdag 2 oktober is al weer de 5de én laatste uitzending rond verkeersveiligheid met de naam Zeeland 100% verkeersveilig. Ook loopt deze week nog de verkeersveiligheidsquiz door tot en met het weekend van 6 oktober. En is het belspel Goedemorgen Zeeland rond het thema verkeersveiligheid ook op 2 oktober. Hiermee sluit het team ROVZ deze Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid met veel aandacht voor de diverse verkeersveiligheidsactiviteiten met succes af! Met dank aan alle organiserende partner organisaties.

https://www.daarkunjemeethuiskomen.nl/rijmono

https://www.vomol.nl/ 

https://www.zeeland.nl/verkeer-en-openbaar-vervoer/knooppunt-sloeweg-n62

https://www.omroepzeeland.nl/quiz

https://youtu.be/2CQbo-jBP5I