Aanmelden Doortrappen 10 september St. Annaland

Doortrapdag Sint-Annaland

​ ​Op donderdag 10 september aanstaande organiseert gemeente Tholen samen met de Provincie Zeeland, het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland), een startbijeenkomst van het programma Doortrappen.

Tijdens de bijeenkomst wordt een serie fietsactiviteiten afgetrapt waarbij de fietsveiligheid voor oudere, ervaren fietsers centraal staat. Zo wordt er gezorgd voor deskundigen, waarmee zowel theorie als praktijk geoefend gaan worden.

Ook zal er een fietsenmaker zijn, zodat de e-bikes perfect afgesteld kunnen worden. Koffie en lunch wordt verzorgd. Als afsluiting kan er meegedaan worden aan een leuke fietstocht, waarbij het groepsfietsen wordt geoefend (al dan niet in kleine groepjes).

 

Doortrappen maakt onderdeel uit van de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid

Actieve ouderen blijven steeds langer fietsen. Dit is goed nieuws, want actief, gezond en mobiel blijven is belangrijk. Maar fietsen is niet zonder risico’s. Het aantal ongelukken met ervaren fietsers neemt toe, terwijl veel ervaren fietsers zich niet aangesproken voelen door berichten over veilig fietsen en geen gebruik maken van de voor deze doelgroep bestaande activiteiten. Het programma Doortrappen richt zich op deze groep fietsers en wil hen bewustmaken van het belang van lang en gezond fietsen. Zo blijven zij zekerder en met plezier op de fiets zitten én blijven ze langer sociaal actief.

De startbijeenkomst vindt plaats in de locatie van AnnaZorgt in wooncomplex Annahof (Havenplein 41, Sint-Annaland) en begint om 10:00 uur. We houden rekening met een maximaal aantal deelnemers van 20 deelnemers waardoor we de maatregel van 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen waarborgen.

Het programma duurt tot ongeveer 13:45 uur, waarna nog deelgenomen kan worden aan een fietstocht.

Na deze Doortrapdag is het de bedoeling dat er een fietsgroep ontstaat die wekelijks met elkaar fietsen. Hierbij wordt de groep begeleid in conditie, het toewerken naar een doel, het uitstippelen van een route, in een groep fietsen maar waarbij het vooral gaat om het gezellig samen fietsen.  

Aanmelden kan via jijoptholen@tholen.nl of www.jijoptholen.nl (via activiteiten/ project doortrappen) graag vóór 7 september.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de landelijke pagina van Doortrappen namelijk: www.doortrappen.nl. Of kunt u mailen naar jijoptholen@tholen.nl of bel de coördinator Roseline van den Heuvel op 06-198 26166.