AAN in het donker in Kapelle

Fietsverlichtingscampagne AAN in het donker van start in Kapelle

 

Op 25 november 2020 is in navolging van de landelijke fietsverlichtingscampagne de Zeeuwse Fietsverlichtingscampagne AAN in het donker van start gegaan. Namens de Provincie Zeeland/het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) heeft wethouder verkeer en vervoer van de gemeente Kapelle Jon Herselman het startsein hiervoor gegeven. De campagne is er op gericht om fietsers te stimuleren om fietsverlichting te gebruiken bij schemer, in het donker en bij slecht zicht.

De uitvoering van deze campagne is coronaproof en gebeurde door middel van een verrassingsmoment bij scholencomplex ’t Honk en de Moolhoek aan de Vroonlandseweg in Kapelle tussen 08:00-08:30.

Leerlingen van 't Honk en Moolhoek ontvangen de flyers fietsverlichting AAN in het donker
Leerling 't Honk/Moolhoek met flyer fietsverlichting


Het ROVZ volgt hiermee de landelijke campagnekalender van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waarbij de landelijke campagne Fietsverlichting AAN in het donker op 22 oktober van start is gegaan. Deze campagne geeft het belang van goed werkende fietsverlichting aan en activeert iedereen om bij schemer, in het donker en bij slecht zicht deze verlichting te gebruiken. Met verlichting aan neemt de kans op een verkeersongeval met 20% af. Het motto is: zorg dat je zichtbaar bent voor anderen en zet je licht AAN in het donker. De landelijke campagne AAN in het donker is de opvolger van de campagne Ik val op! en is met opvallende kleuren in een nieuw jasje gestoken.

guerrilla actie beamer projectie AAN in het donker

Deze opvallende actie rond de fietsverlichtingscampagne AAN in het donker zal op meerdere scholen in Zeeland worden uitgevoerd. Het ROVZ stimuleert met deze verkeersveiligheidsactie een stukje bewustwording onder vooral de jongere fietsers. Het gebruik van fietsverlichting draagt bij aan een verbetering van de verkeersveiligheid.

Verslag van de PZC met video