350 leerlingen bij het 100% Verkeersveilig Event in Oostburg

 

100% Verkeersveilig Event 2021 een succes


Donderdag 30 september vond het 100% Verkeersveilig Event plaats, georganiseerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland. Dit evenement staat geheel in het teken van verkeerseducatie en wordt georganiseerd in het kader van de ‘Zeeuwse maand van de Verkeersveiligheid’. Ruim 350 basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 uit de gemeente Sluis hebben hieraan deel genomen.  

De Provincie Zeeland heeft de maand september uitgeroepen tot ‘de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid’. In het verlengde hiervan worden een aantal activiteiten georganiseerd, waaronder het ‘100% Verkeersveilig Event’. Doel van deze dag is het bewustzijn rondom verkeersveiligheid onder bovenbouwleerlingen van de basisschool te vergroten. Daarnaast wil het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) tijdens dit event het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel onder de aandacht brengen bij de docenten.

Programma

Tijdens het event gingen de leerlingen zelf actief aan de slag met verkeersveiligheid. “We zijn er trots op dat we ook dit jaar weer ontzettend veel aanmeldingen hebben mogen ontvangen. Dat onderstreept wat ons betreft het belang van verkeersveiligheid!” vertelt Harry van der Maas, gedeputeerde verkeersveiligheid en voorzitter van het ROVZ.

Harry van de Maas opent event
Dez Maarsen

Opening

De opening werd in de ochtend verricht door Harry van der Maas gedeputeerde van de Provincie Zeeland en voorzitter van het ROVZ en in de middag door wethouder De Feijter van de gemeente Sluis. Aansluitend opende Freestyle BMX Legend Dez Maarsen het programma op spectaculaire wijze. Dez trad onlangs nog op voor een miljoenenpubliek tijdens het Eurovisie Songfestival waar hij de interval-act van de 2e halve finale mocht verzorgen.

Fiets 4 safe
Remweg demo door VVN

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland

Het ROVZ is een samenwerkingsverband van verschillende partners, waaronder gemeenten, welke samenwerken om de verkeersveiligheid in de provincie Zeeland te verbeteren. Dat doen zij onder meer door verkeerseducatie in het onderwijs te stimuleren onder andere met behulp van het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel. Meer informatie over het ZVL is te vinden op www.zeelandschoolopseef.nl/

Leerlingen op het fietsparcours
Leerlingen bij Veilig Met Landbouwverkeer