Dodelijke verkeersslachtoffers Zeeland 2020

In 2020 zijn er 16 verkeersdoden te betreuren.
 

Nr.

Beschrijving dodelijke ongevallen en slachtoffers in Zeeland in 2020
1.

Op 4 januari is op de Vissersdijk in Zierikzee een 30-jarige man uit Zierikzee met zijn fiets ten val gekomen. Slachtoffer is op 13 januari aan de gevolgen hiervan overleden.

2. Op 12 februari is op de A58 ter hoogte van Kruiningen een 41-jarige man uit de gemeente Middelburg met zijn auto achterop een vrachtwagen gereden en hierbij om het leven gekomen.
3. Op 1 maart is op de N289 (OUde Rijksweg) ter hoogte van Kruiningen een 54-jarige man om het leven gekomen.
​Door onbekende oorzaak is slachtoffer met zijn fiets in de sloot terechtgekomen.
4. Op 2 maart is ter hoogte van Overslag een 65-jarige man uit de gemeente Terneuzen met zijn auto in de berm terecht gekomen en tegen een boom gereden en heirbij om het leven gekomen.
5. Op 24 april is op de Kruisweg bij Hoofdplaat een 49-jarige man uit Breskens om het leven gekomen. Salchtoffer reed met zijn auto door nog onbekende oorzaak tegen een boom en raakte daarna in een sloot.
6. Op 2 mei is op het fietspad over de Zeelandbrug in Schouwen-Duiveland een 65- jarige man uit Zierikzee om het leven gekomen. Slachtoffer is met zijn fiets frontaal in botsing gekomen met een andere fietster en aan de gevolgen hiervan overleden.
7.

Op 16 mei is op de Margarethaweg bij Terneuzen een 17-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen om het leven gekomen.

8. Op 30 mei is op de N59 bij Zierikzee een 35-jarige man uit Zierikzee om het leven gekomen. Slachtoffer is met zijn personenauto op de verkeerde weghelft terechtgekomen en frontaal in botsing gekomen met een andere personenauto. 
9. Op 2 juni is op de N259 ter hoogte van Kats een 21-jarige man uit Kloetinge om het leven gekomen. Slachtoffer is met zijn motor in botsing gekomen met een bestelbus.
10. Op 5 juni is op de N62 in de Westerscheldetunnel een 56-jarige vrouw uit Sluiskil om het leven gekomen. Slachtoffer is met haar personenauto tot stilstand gekomen in de tunnel en daarna in botsing gekomen met twee andere voertuigen.
11. Op woensdag 10 juni is op de kruising van de Burgemeester van Woelderenlaan en de Paauwenburgweg in Vlissingen een 42-jarige vrouw uit Vlissingen om het leven gekomen. De vrouw is met haar rolstoel aangereden door een personenauto en aan de gevolgen hiervan op 14 juni overleden.
12. Op zondag 28 juni is op de Zaamslagsedijk in Zaamslag een 52-jarige man uit de gemeente Terneuzen om het leven gekomen. Slachtoffer is met zijn personenauto van de de dijk geraakt en aan de gevolgen overleden.
13. Op zaterdag 11 juli is op de Koudekerkseweg in Vlissingen een 48-jarige man uit gemeente Vlissingen met zijn motor ten val gekomen. Slachtoffer is op 12 juli aan de gevolgen hiervan overleden.
14. Op dinsdag 18 augustus is op de Julianaweg in 's Heerenhoek een 72- jarige man uit 's Heerenhoek met zijn fiets frontaal in aanraking gekpomen met een andere fietser die in tegengestelde richting reed. Slachtoffer is aan de gevolgen hiervan op 22 augustus overleden.
15. Op dinsdag 22 september is op de Oude Zeedijk (N658) bij Sint-Annaland (gemeente Tholen) een 46-jarige man uit Stad aan 't Haringvliet met zijn motor in botsing gekomen met een bestelauto die op deze weg aan het keren was. Slachtoffer is aan de gevolgen hiervan overleden.
16. Op maandag 26 oktober is op de Gentsevaart in Kapellebrug (gemeente Hulst) een 87-jarige man uit Hulst met zijn fiets in botsing gekomen met een vrachtauto. Slachtoffer is aan de gevolgen hiervan overleden.

 

In 2019 vielen er 11 verkeersdoden in Zeeland, waarvan 7 bij een eenzijdig ongeval.
​Onder de slachtoffers waren 4 fietsers, 2 bestuurders van een personenauto en 3 motorrijders.

In 2018 vielen er 13 verkeersdoden in Zeeland, waarvan 3 bij een eenzijdig ongeval.
​Onder de slachtoffers waren er 5 fietsers en 6 bestuurders of passagier van/in een personenauto.

In 2017 vielen er 18 verkeersdoden in Zeeland, waarvan 5 bij een eenzijdig ongeval.
Onder de slachtoffers waren 1 voetganger, 4 fietsers en 10 bij een ongeval met een auto.

In 2016 waren er 20 verkeersdoden te betreuren, waarvan 6 bij een eenzijdig ongeval. Verder waren er onder de slachtoffers 2 voetgangers, 5 fietsers en 9 bestuurders van een personenauto.