Dodelijke verkeersslachtoffers Zeeland 2019

In 2019 zijn er op dit moment 4 verkeersdoden te betreuren.
 

Nr.

Beschrijving dodelijke ongevallen en slachtoffers in Zeeland in 2019
1.

Op 1 januari is op de Sottegemstraat in Vlissingen een 24-jarige man uit Utrecht om het leven gekomen. Slachtoffer is met zijn fiets aangereden door een personenauto en aan de gevolgen hiervan overleden.

2. Op 9 maart is op de Krommeweg in Kamperland een 80-jarige man uit Zierikzee om het leven gekomen. Slachtoffer is met een brommobiel van de weg geraakt en in de sloot terecht gekomen, waarna hij is verdronken.
3.  Op 1 juni is op de N62 bij Westdorpe een 83-jarige man uit Zelzate (B) om het leven gekomen. Slachtoffer is met zijn fiets geschept door een personenauto bij het oversteken van een kruising.
4. Op 13 juli is in de berm van de Molendijk bij Kortgene naast zijn motor een 47-jarige man uit Kortgene aangetroffen die inmiddels was overleden. Na onderzoek is gebleken dat er sprake was van eenzijdig ongeval.

 

In 2018 vielen er 13 verkeersdoden in Zeeland, waarvan 3 bij een eenzijdig ongeval.
​Onder de slachtoffers waren er 5 fietsers en 6 bestuurders of passagier van/in een personenauto.

In 2017 vielen er 18 verkeersdoden in Zeeland, waarvan 5 bij een eenzijdig ongeval.
Onder de slachtoffers waren 1 voetganger, 4 fietsers en 10 bij een ongeval met een auto.

In 2016 waren er 20 verkeersdoden te betreuren, waarvan 6 bij een eenzijdig ongeval. Verder waren er onder de slachtoffers 2 voetgangers, 5 fietsers en 9 bestuurders van een personenauto.