Dodelijke verkeersslachtoffers Zeeland 2018

In 2018 zijn tot op heden 12 verkeersdoden te betreuren.
Enkele bijzonderheden en een korte beschrijving van de verkeersongevallen en verkeersslachtoffers is hieronder weergegeven.
 

Nr.

Beschrijving dodelijke ongevallen en slachtoffers in Zeeland in 2018
1.

Op de N61 ter hoogte van IJzendijke is op 1 januari een 34-jarige man uit de gemeente Terneuzen bij een eenzijdig ongeval om het leven gekomen. Slachtoffer is door onbekende oorzaak met een personenauto van de weg geraakt en in een sloot terecht gekomen.

2. ​Op 9 januari is op de kruising Europaweg-Noord en Denemarkenweg een 41-jarige man uit Nieuwdorp met zijn fiets in botsing gekomen met een vrachtauto en aan de gevolgen hiervan op 24 januari overleden.
3. Op 9 februari is op de Westelijke kanaalweg te Wemeldinge een 59-jarige man uit Vlissingen om het leven gekomen nadat hij met zijn motor door onbekende oorzaak in de berm is geraakt. 
4. Op de N682 ter hoogte van Wulpenbek is op 28 april een 19-jarige man uit Roemenië om het leven gekomen. Slachtoffer is met zijn personenauto door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft geraakt en kwam frontaal in botsing met een andere personenauto.
5. 

Op 13 mei is op de Fleerbosseweg te Kapelle een 30-jarige man uit Hansweert om het leven gekomen. Slachtoffer bestuurde een quad.

6. Op 13 juni is op de N289 bij Rilland een 64 jarige man uit Belare (B) om het leven gekomen. Slachtoffer is met zijn personenauto frontaal in botsing gekomen met een bestelbus.
7. Op 16 juni is op de Ritthemsesttraat (N662) te Ritthem een 21-jarige man uit Oost-Souburg om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval. Slachtoffer is tegen een boom aan gereden en daarna in de berm/sloot to stilstand gekomen.
8.

Op 7 september is op het fietspad langs de Oud Vossemeersedijk te Tholen een 55-jarige vrouw uit Tholen om het leven gekomen. Slachtoffer is op het fietspad met haar fiets aangereden door een auto die van de dijk afreed.

9. Op 28 oktober is op de Van Spiegelstraat in Goes een 33-jarige vrouw uit Goes om het leven gekomen. Slachtoffer is bij het per fiets oversteken van de weg aangereden door een personenauto.
10. Op 28 oktober is op de Van Speigelstraat in Goes een 30-jarige man uit Macedonië om het leven gekomen. Slachtoffer is bij het per fiets oversteken van de weg aangereden door een personenauto.
11. Op 23 oktober is op de kruising Verbartelweg en Sinoutkerkseweg een 71-jarige man uit 's Heer-Arendskerke met zijn fiets in botsing gekomen met een graafmachine. Slachtoffer is twee weken na het ongeval aan de gevolgen overleden.
12. Op 1 december is op de N61 ter hoogte van de rotonde Mauritsfort een 61-jarige man uit Niel (B) met een personenauto van de weg geraakt en tegen de betonnen rand van de lager gelegen fietstunnel aan gereden. Slachtoffer is hierbij om het leven gekomen.

 

In 2017 vielen er 18 verkeersdoden in Zeeland, waarvan 5 bij een eenzijdig ongeval.
Onder de slachtoffers waren 1 voetganger, 4 fietsers en 10 bij een ongeval met een auto.

In 2016 waren er 20 verkeersdoden te betreuren, waarvan 6 bij een eenzijdig ongeval. Verder waren er onder de slachtoffers 2 voetgangers, 5 fietsers en 9 bestuurders van een personenauto.