Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid

Afgelopen vijf jaar organiseerde het ROVZ de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid in de maand september. Tal van activiteiten werden in deze maand georganiseerd rond verkeersveiligheid. Het ROVZ onderzoekt momenteel een nieuwe vorm om samen met haar partner organisaties zoveel mogelijk aandacht voor verkeersveiligheid te krijgen.
En hiermee het belang van een verkeersveilig Zeeland benadrukken: '100% verkeersveilig, daar gaan we voor'!

Televisie uitzending Zeeland 100% verkeersveilig 2022
100% verkeersveiligheid afleveringen over het verkeer en haar weggebruikers in Zeeland. Deze zijn gemaakt door Omroep Zeeland in opdracht van het ROVZ om nut en noodzaak van veilige deelname aan het verkeer te benadrukken. 
In 2022 waren de bewoners aan het woord rond verkeersonveilige situatie en de aanpak ervan door de wegbeheerders of door eigen inbreng.
De meldingen kwamen vanuit het VVN Participatiepunt. De 5 afleveringen vind u hieronder.

leerlingen met tasjes beeldmerk 100% verkeersveilig

Aflevering 1 Kwadedamme

Aswin Meulblok woont onderaan de Vreelandsedijk in Kwadendamme en strijdt voor het veiliger maken van de weg op de dijk. Je hebt er slecht zicht en weinig uitwijkruimte voor tegenliggers.

Aflevering 2 Serooskerke

Willem den Herder vindt dat er hoognodig iets moet gebeuren om de enige toegangsweg van industrieterrein De Zompe bij Serooskerke veiliger te maken. Er is nu veel meer verkeer dan vroeger.

Aflevering 3 Scharendijke

Gerbert Lekkerkerk en Teun Schoemaker wonen aan de Elkerzeeseweg in Scharendijke. Hoewel de straat een 30 km zone is geworden, rijden veel automobilisten te hard. Hoe kan dit veiliger?

Aflevering 4 Nummer Een

Levensgevaarlijk, vinden de inwoners van Nummer Een (gemeente Sluis) de doorgaande weg door hun dorp. Daarom hebben ze Veilig Verkeer Nederland ingeschakeld voor een snelheidsmeting.

Aflevering 5 Vlissingen

Bij basisschool VSV in Vlissingen zie je 's ochtends vaak chaotische taferelen. Tijd voor actie, vinden de leerlingen van groep 5. Hoe maken zij hun school weer verkeersveilig?

Logo wie zaait moet oogsten
01 juni T/M 30 november 2023

Wie zaait... Moet oogsten

Lees meer
Snelheidcampagne poster
08 mei T/M 09 juli 2023

Snelheid

Lees meer