BOB-zomer

BOB zomercampagne 

Bob zomer
 

In de zomermaanden wordt er campagne gevoerd om rijden onder invloed tegen te gaan. Want een lekker biertje op een zonnig terras is natuurlijk heerlijk … maar als er nog gereden moet worden dan regel je eerst een BOB. Alcohol en verkeer moet je niet mixen. Uit de cijfers blijkt dat er bij 20% van de ernstige verkeersongevallen alcohol in ’t spel is. Voor Zeeland betekent dat gemiddeld 5 verkeersdoden en 80 ernstig verkeersgewonden per jaar.

De BOB-zomercampagne is gericht op plaatsen en momenten, waar mensen alcohol drinken. Bijvoorbeeld in de horeca, bij evenementen, in de sportkantine, bij familie en vrienden of op het strand. De boodschap is: maak altijd een BOB-afspraak; liefst vóór het uitje, maar in ieder geval voordat er alcohol geschonken wordt.
 

Wat alcohol met je doet

Alcohol is zo gevaarlijk in het verkeer omdat het direct invloed heeft op wat je ziet, voelt en denkt. Rood licht wordt minder duidelijk, het blikveld wordt kleiner (tunnelzicht) en minder scherp. Je gaat je ook anders gedragen. Vrijer, ongeremder. Daarbij denk je vaak dat je alles perfect onder controle hebt, terwijl dat in werkelijkheid juist niet zo is. Je gaat ook nog trager reageren. In het verkeer zijn dat soort 'beperkingen' levensgevaarlijk. Voor meer info, lees de BOB-folder.BOB-folderBoB folder

Alcoholcontroles politie

Het hele jaar door controleert politie op alcoholgebruik in het verkeer. Het is één van de speerpunten van het Verkeershandhavingsteam van politie Zeeland.
 

 

BoB folder (217.65 KB)