BOB-zomer

BOB zomercampagne 

 

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start 5 juli haar landelijke campagne BOB Zomer. Ook voor deze campagne en aandacht rond bewustwording gebruik van alcohol in combinatie met deelname aan het verkeer, volgt het ROVZ de landelijke campagnekalender. De campagne is gericht op het verminderen van het aantal autobestuurders dat met alcohol achter het stuur stapt en het streven naar minder verkeersslachtoffers- en gewonden.

 

De norm moet zijn: drank en verkeer gaan niet samen, zorg dat jij de BOB bent of zorg voor een BOB die jou veilig thuisbrengt! Maak dus bespreekbar wie de BOB is, zorg voor elkaar en kom veilig thuis. Deze afspraken gelden dus voor rijders en bijrijders.

Kroegen weer open speciale campagneposter van 5 juni

Special editie campagne actieposter BOB 5 juni

Op zaterdag 5 juni lanceerde het ministerie van I&W een speciale BOB campagne actieposter naar aanleiding van de opening van de horeca binnen na versoepeling van de coronamaatregelen. Vanaf deze dag was het weer mogelijk om een hapje en of drankje binnen te gebruiken.

landelijke campagne poster BOB 5 juli start

Op verzoek van het ministerie aan alle ROV’s/Provincies om deze BOB boodschap te delen heeft het ROVZ deze poster gedeeld op haar website/ social media kanalen, vooruitlopend op de BOB campagne die in juli weer van start gaat. Zo is in een eerder stadium extra aandacht gevraagd voor deze campagne. Wie de horeca wil bezoeken, vraagt aan haar of zijn vriend, partner of familielid wie de BOB wil zijn. Of natuurlijk zelf de BOB zijn, kan ook!

Wist je dat?

  • 1 op de 5 verkeersslachtoffers het directe gevolg is van alcohol in het verkeer? 
  • In 2015 ging het om 75 tot 140 verkeersdoden en ruim 4.000 ernstig gewonden.
  • De Nederlandse politie bij alcoholcontroles jaarlijks 1 miljoen blaastesten afneemt?
  • Bijna alle Nederlanders vinden dat alcohol en verkeer niet samengaan?
  • Alcohol al na ongeveer 10 minuten je hersenen bereikt?

BOB campagnemateriaal

Het ROVZ zorgt ervoor dat de focus op deze campagne wordt versterkt via het verspreiden van campagnemateriaal. Posters worden in juli verspreid onder onze partner organisaties met het verzoek om deze zelf op te hangen op eigen locatie. Verder zijn de BOB posters te zien op de horeca- en bioscooptoiletten in Vlissingen, Terneuzen en Goes en draait de BOB commercial in de bioscopen. Langs deze weg worden deze posters ook weer in de frames gehangen en maken plaats voor de campagne Snelheid. Zo wordt er volop aandacht besteed aan verkeersveiligheid. Wij vragen jullie als partner ROVZ om deze boodschap uit te dragen binnen eigen organisatie o.a. door het ophangen van campagneposters.

Alcoholcontroles politie

Het hele jaar door controleert politie op alcoholgebruik in het verkeer. Het is één van de speerpunten van het Verkeershandhavingsteam van politie Zeeland.