BOB-winter

Zeeuwse campagne BOB Winter gestart op 13 december 2021

BOB Winter afbeelding nieuwsbrief

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 13 december haar landelijke campagne BOB Winter gestart. Ook voor deze campagne en aandacht voor de invloed van gebruik van alcohol in combinatie met deelname aan het verkeer, volgt het ROVZ de landelijke campagnekalender. Met de inzet van deze verkeersveiligheidscampagne streeft het ministerie van I&W en het ROVZ dat zowel landelijk als regionaal steeds minder automobilisten met alcohol op achter het stuur stappen en zich meer en meer bewust worden van de effecten van alcoholgebruik op rijvaardigheid en daarmee alertheid. De focus is gericht op het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers.

Het is duidelijk dat drank en verkeer niet samen gaan. Bespreek dus voordat je op stap gaat of jij de BOB bent en anderen veilig thuis brengt. Of dat jouw partner, vriend of vriendin, familielid of collega de BOB is. En eerlijk is eerlijk: wissel met elkaar af.

BOB campagnemateriaal

Het ROVZ zorgt net als bij de andere verkeersveiligheidscampagnes voor verspreiding van campagnemateriaal aan onze partner organisaties. Met het verzoek om deze materialen zoals de posters ook verder op te hangen in eigen gebouwen, wordt de focus op deze campagne versterkt. Posters worden eind november verspreid onder onze partner organisaties. Verder zijn de BOB posters te zien in de horeca- en bioscoopframes (toiletten) in Vlissingen, Terneuzen en Goes en draait de BOB videocommercial met een winterse sfeer in de bioscopen. Deze is speciaal hiervoor gemaakt door het ROVZ. Langs regionale wegen worden deze posters ook weer in de frames gehangen. Zo wordt er volop aandacht besteed aan verkeersveiligheid. Wij vragen jullie als ROVZ partner om deze boodschap uit te dragen binnen eigen organisatie o.a. door het ophangen van campagneposters en door het vermelden van info over deze campagne op eigen website, nieuwsbrief of via social media. Zo wordt info over deze campagne nog breder verspreid.

Verkeerscheck alcohol - partner VVN

Op de website van Veilig Verkeer Nederland staat informatie over de BOB campagne, waaronder ook een verkeerscheck rond de gevolgen van alcoholgebruik in combinatie met deelname aan het verkeer. Benieuwd naar deze test? Check de website van VVN via Verkeerscheck Alcohol (vvn.nl)

ROVZ Nieuwsbrief BOB Winter

Voor meer informatie over de BOB Winter campagne zie: nieuwsbrief_editie_21_bob_winter_2021.pdf